TASCHEN lanceert ‘ICONS’-boek gewijd aan Virgil Abloh x Nike

17 januari 2021 - 0 reacties

Virgil Abloh en Nike hebben door de jaren heen samengewerkt om een ​​aantal van de meest gehypte schoenen in de geschiedenis uit te brengen, waaronder de ‘The Ten’-collectie in 2017. Nu viert het duo de langdurige samenwerking met ICONS, een boek dat wordt uitgegeven door TASCHEN.

TASCHEN lanceert ‘ICONS’-boek gewijd aan Virgil Abloh x Nike

De release duikt diep in het creatieve proces van Abloh door de archieven van Nike op te graven, inclusief iconische stijlen zoals de Air Force 1s. Fans zullen ook het verhaal achter de ontwerper en de kenmerkende aanhalingstekens van Off-White™ kunnen ontdekken.

‘De basis van mijn praktijk is lang niet het eindresultaat – het is de nauwkeurigheid en het proces van de logica. Het archief is het papieren spoor van die artefacten,’ deelt de creatieveling in een persbericht. ‘Het ICONS-boek is in zekere zin de enige onthullende lens die begrijpt dat de catalogus van de meer dan 50 Nike-schoenen die ik heb ontworpen in mijn gedachten “één schoen” is. Eén verhaal.’

Het boek bevat geschreven teksten van Hiroshi Fujiwara, evenals schrijver Troy Patterson en curator Glenn Adamson. De tweede helft van het boek is gewijd aan het verkennen van de sneakercultuur en aanverwante mensen, plaatsen, objecten, ideeën, materialen en uitdrukkingen.

Virgil Abloh x Nike Virgil Abloh x Nike Virgil Abloh x Nike Virgil Abloh x Nike Virgil Abloh x Nike

Andere artikelen van Aimée Kniese

Blog geschreven door

Aimée Kniese

  • 470Artikelen
  • 0reacties

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@ootdnlofficial