Nieuw duurzaam luxury skincare merk: Chatelier

25 juli 2020 - 0 reacties

Een duurzaam huid verzorgingsmerk dat 90% organisch, milieuvriendelijk, cruelty free én luxe is. Dat is het Nederlandse skincare merk Chatelier. Dit merk lanceert vandaag haar eerste lijn bestaande uit drie verschillende serums. In dit artikel vertellen we je meer over dit mooie merk!

Hoe oprichtster Laura Kaats Chatelier begon

Duurzaamheid is een topic wat steeds belangrijker wordt. Niet alleen op het gebied van mode, maar ook op het gebied van beauty. Oprichtster Laura Kaats gebruikte zelf al natuurlijke producten voor haar huid en kwam erachter dat er weinig luxe skincare merken zijn die helemaal natuurlijk zijn. In een onderzoeksstudie van Rank a Brand las ze hoe slecht luxe verzorgingsmerken scoorden op het gebeid van milieu en gezondheid, dierenwelzijn, klimaat en arbeidsomstandigheden.

‘Ik was geschrokken en verrast door dit en dacht, dit moet anders. Mensen die in de high-end markt hun producten kopen, moeten ook kunnen bijdragen aan een betere wereld. En zich goed voelen over de merken die ze kiezen. Net als dat ze zich comfortabel moeten voelen over het productie proces, de ingrediënten en de impact die ze maken op de planeet. Zonder in te leveren op luxury. Ik zag geen merken die dit deden, dus besloot ik er zelf eentje te starten en het beter te doen’ verteld Kaats.

Luxe verzorgingsproducten die ook duurzaam zijn

In 2,5 jaar ontwikkelde Laura haar merk en vandaag brengt ze drie luxe én duurzame verzorgingsproducten in de vorm van serums op de markt. Deze producten zijn 97% natuurlijk en meer dan 90% organisch. Onnodige ingrediënten zul je niet in hun producten gaan vinden. Chatelier maakt geen gebruik van fillers, onnodige textuur verbeteraars en kleurstoffen. ‘We houden ervan om het zo natuurlijk, puur en schoon te houden en zoveel mogelijk ruimte over te laten voor rijke en voedende ingrediënten.’ De formules die ze gebruiken zijn non-toxic en geschikt voor alle huidtypen. Daarnaast zijn ze vrij van een hoop nare ingrediënten zoals parabenen, mineraal oliën en worden de producten niet getest op dieren en geproduceerd onder ethisch verantwoorde omstandigheden.

De Chatelier serums

Pure Cell Protection – Night serum

Dit serum bevat een krachtige mix van antioxidant rijke planten, bloemen en fruit. Het stimuleert de celvernieuwing, collageen- en elasticiteit productie om de jeugdige huid te behouden. Tevens hydrateert het de huid diep en creëert het een barrière om te voorkomen dat microben, gifstoffen en verontreinigende stoffen de huid binnendringen. De immuniteit van de huid wordt ’s nachts door dit serum versterkt.

Bright Complexion – Ultra rich radiance serum

Een krachtig en verfrissend serum. Boordevol fruitextracten om de huid te genezen van roodheid, vlekken, ouderdomsvlekken en littekens. Pigmentatie en donkere vlekken worden lichter en spataderen en huidvlekken zullen minder opvallen. Poriën worden gezuiverd, gereinigd en strakker. Natuurlijk voorkomende AHA-zuren scrubben de dode huid om grauwheid en vermoeidheid te verwijderen voor een heldere en stralende teint.

Instant Plum – Moisture replenishing hydrating serum

Een verfrissend en diep hydraterende serum. Bevat ‘the Ocean’s Most Potent SecretMarine Algae en Bladderwrack Seaweed. Dit  herstelt de vochtbalans en maakt je huid gladder en zachter. De huid kalmeert voor roodheid en jeuk, de zwelling wordt verminderd en de textuur verbeterd. Hyaluronzuur houdt tot 1000x zijn eigen gewicht in water vast om je huid onmiddellijk plump te maken voor een frisse en glanzende teint.

Klik hier om de producten van Chatelier te shoppen.

Andere artikelen van Lana Nunumete

Blog geschreven door

Lana Nunumete

  • 49Artikelen
  • 0reacties

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

@ootdnlofficial