De leukste vintage fashion webshops, dit zijn ze!

4 januari 2021 - 1 reactie

Pre-loved kleding is een opmars aan het maken. Volgens thredUP (Amerika’s grootste online thriftstore) zal tweedehands kleding over tien jaar ongeveer anderhalf keer zo groot zijn dan fast fashion. Dat klinkt heel veelbelovend en schetst een rooskleurig toekomstbeeld voor duurzame fashion, maar ook voor vintage webshops!

Ook in Nederland is de tweedehands markt in populariteit aan het groeien. In 2019 waren er 2.252 tweedehands kledingwinkels, in 2020 waren dat er al 2.415 (Kamer van Koophandel). En ook online neemt het aantal vintage webshops en Instagram shops alleen maar toe. Zeker nu de winkels en kringlopen dicht zijn door het Corona virus, zijn leuke vintage webshops een goede optie om duurzaam te shoppen. Wij zochten de leukste webshops met vintage kleding uit en hebben ze op een rijtje gezet in dit artikel!

Vntg label

Opgericht door Marieke Hoek die door middel van vintage kleding vrouwen wil laten zien dat je je style en comfort niet hoeft op te geven om een positieve contributie te maken voor de planeet en de mensen. Vntg label is een duurzame online kleding webshop wat up-cycled, hergebruikt en doneert waar mogelijk. Het assortiment is groot en wordt dagelijks aangevuld met betaalbare, kwalitatieve vintage kleding in kleine maar ook grote maten. Denk prachtige jurken, geweldige truien, branded sweaters en meer 90’s vintage goeds!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marieta Hoek (@vntglabel)

Vague vintage

Ontstaan door een liefde voor vintage en pre-loved kleding en het urenlange rondstruinen over markten, winkels en vintage webshops. Het is een hobby die oprichtster Britte niet langer voor zichzelf wilde houden en met mensen wilde delen. Je vindt bij Vague Vintage zorgvuldig geselecteerde vintage items uit de 80’s en 90’s die je tegen een schappelijke prijs kunt kopen. Op dit moment verkopen ze voornamelijk via stories op Insta, maar op de webshops staan ook nog een aantal mooie pareltjes. Waaronder truien en blazers!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VAGUE (@vague_vintage)

Bloesem vintage

Dit is een vrij jonge vintage webshop, want Bloesem Vintage is in 2020 opgericht door Kay. Door Corona is zij haar baan verloren en haar droom gaan najagen: een eigen vintage winkel runnen. Van het fotograferen van modellen, producten invoeren, inkopen en het regelen van shoots, Kay doet het allemaal zelf. Petje af! Bij Bloesem Vintage shop je handpicked vintage pareltjes van zeer goede kwaliteit. Je vindt er (uitgesproken) 70’s, 80’s en 90’s items, maar ook goede basics. En dat allemaal voor prijzen rond de €50!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bloesem Vintage (@bloesemvintage)

Roadthrifters

Wat begon met de verkoop van vintage kleding op United Wardrobe is uitgegroeid tot een serieus vintage kleding bedrijf! Opgericht door de familie Bakker die jaarlijks Duitsland, Frankrijk, Kroatië en andere landen doorkruist voor vintage en tweedehands treasures. Op dit moment verkopen ze veel via hun Instagram stories, maar ze hebben ook een webshop. Daarnaast zijn ze ook een groothandel, maar kun je als particulier ook voor een prijs per 20 of 10 kilo bij ze shoppen. Check Roadthrifters zeker als je op zoek bent naar een mooie jas of een gezellige trui!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ROADTHRIFTERS (@roadthrifters)

Noona

Een klein beetje zelfpromotie, want deze vintage webshop is van mij (Lana)! Net als alle andere vintage webshop oprichters deel ik de liefde voor preloved en vintage kleding en het zoeken naar die ene vintage parel in de kringloop of tweedehands winkel. Vaak slaagde ik zeer goed en ik was altijd zo blij met mijn vondsten! Dat gevoel van excitement wil ik mensen ook geven als ze een vintage gem shoppen bij Noona!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Noona (@noona.thelabel)

Andere artikelen van Lana Nunumete

Blog geschreven door

Lana Nunumete

  • 49Artikelen
  • 0reacties

Reacties (1)

Eén reactie op “De leukste vintage fashion webshops, dit zijn ze!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

@ootdnlofficial