Laetitia Ky gaat samenwerking aan met Marc Jacobs

4 augustus 2020 - 0 reacties

Laetitia Ky is een Ivoriaanse kunstenares en activiste die beroemd werd op Instagram en TikTok nadat ze foto’s en video’s deelde van adembenemende haarsculpturen die ze met haar lokken maakt. Ky’s sculpturen worden gemaakt met haar eigen haar, maar ze gebruikt ook extensions, draden en touwtjes om ze vorm te geven. Sommige sculpturen worden in slechts 30 minuten gemaakt, terwijl andere meer dan drie uur in beslag nemen. Inmiddels is Ky zo populair geworden dat ze een samenwerking is aangegaan met Marc Jacobs.

Laetitia Ky gaat samenwerking aan met Marc Jacobs

Ky is in 2016 begonnen met het maken en documenteren van haar haarsculpturen. Ky vertelde Insider dat ze oorspronkelijk niet van plan was om de haarsculpturen ‘haar ding’ te maken. In 2017 kreeg een reeks van 12 foto’s die ze van haar haar in de vorm van handen had gebeeldhouwd echter veel aandacht op sociale media. ‘Toen begon ik berichten te ontvangen van zwarte vrouwen die me vertelden dat wat ik deed hen hielp om meer zelfvertrouwen te krijgen en zich beter te voelen over hun huid en hun haar,’ zei ze. ‘Toen werd het serieus voor mij.’

Ky werd onlangs opgemerkt door ontwerper Marc Jacobs, die haar vroeg om drie van de nieuwe handtassen van het merk te promoten. Ky zei dat de samenwerking een ‘droom die uitkwam was,’ en dat het merk haar de tassen liet stylen zoals ze wilde. ‘Het is altijd een grote bonus als een klant je voldoende vertrouwt om je dat te laten doen,’ zei Ky. Ze voegde eraan toe dat ze ontroerd was toen Jacobs haar vertelde dat hij ‘verliefd’ was op haar creaties.

Andere artikelen van Aimée Kniese

Blog geschreven door

Aimée Kniese

Aimée is 20 en vierdejaars student aan de School voor Journalistiek. Eerder liep ze stage bij ELLE, waar ze een passie voor alles wat met mode, beauty en lifestyle te maken heeft, heeft ontwikkeld. Op OOTD verschijnen dagelijks drie artikelen van Aimée’s hand.

  • 455Artikelen
  • 0reacties

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@ootdnlofficial