Kamala Harris’ eerste Vogue-cover leidt tot controverse

14 januari 2021 - 0 reacties

Zaterdag verscheen op sociale media een uitgelekt beeld van de Vogue-cover van februari 2021 met Kamala Harris, wat tot controverse leidde vanwege de ‘teleurstellende’ styling en creative direction. Later kondigde de publicatie officieel de cover met de vice-president-elect aan, samen met een extra afbeelding.

Kamala Harris’ eerste Vogue-cover leidt tot controverse


In de foto wordt Harris afgebeeld voor een roze en groene achtergrond (een verwijzing naar haar studentenvereniging Alpha Kappa Alpha), gekleed in een pak met haar kenmerkende Converse-sneakers. ‘[She] is about as light-skinned as women of color come and Vogue still f*cked up her lighting. WTF is this washed-out mess of a cover?’ zei een Twitter-gebruiker. Een ander voegt eraan toe dat het beeld ‘the least dignified and greatest insult to a remarkable woman who shattered multiple glass ceilings and is now the most powerful woman in the U.S.’

CBS News meldt dat volgens een nabije bron alleen de extra foto met het blauwe pak en de gouden achtergrond was overeengekomen om als cover te worden weergegeven. ‘Zonder het team van Harris te vertellen, veranderde Vogue de foto in de roze/groene foto, waar het team van de verkozen vice-president niet mee akkoord ging,’ deelt de bron. Een andere insider heeft onthuld dat de afbeelding met de Converse sneakers in eerste instantie bedoeld was om als kleinere foto te gebruiken binnen het cover verhaal.

Beide foto’s zijn gemaakt door Tyler Mitchell, de eerste zwarte fotograaf die in 2018 een Vogue-cover maakte met Beyoncé. De crew achter de fotoshoot bestaat uit meer creatievelingen van kleur, waaronder redacteur Gabriella Karefa-Johnson, auteur Alexis Okeowo, visagist Marquia James en haarstylist Bre Jaggers.

‘Het team van Vogue hield van de beelden die Tyler Mitchell maakte en voelde het meer informele beeld van de authentieke, benaderbare aard van verkozen vicepresident Harris – die naar onze mening een van de kenmerken is van de administratie van Biden/Harris,’ vertelde de woordvoerder van Vogue aan CBS News. ‘Om in te spelen op de ernst van dit moment in de geschiedenis en de rol die ze moet spelen om ons land vooruit te helpen, vieren we zowel afbeeldingen van haar als covers digitaal.’

Andere artikelen van Aimée Kniese

Blog geschreven door

Aimée Kniese

  • 470Artikelen
  • 0reacties

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@ootdnlofficial