Fendi gaat samenwerking aan met Joshua Vides

23 juli 2020 - 0 reacties

Fendi gaat een samenwerking aan met Guatemalteeks-Amerikaanse beeldend kunstenaar Joshua Vides voor hun nieuwste capsulecollectie, genaamd ‘California Sky‘. Vides’ schetsachtige zwart-witte markerstijl komt tot uiting op alle items, van overhemden met knopen tot de iconische Baguette- en Peekaboo-tassen.

Fendi gaat samenwerking aan met Joshua Vides

Beeld: Joshua Vides

Fendi gaat samenwerking aan met Joshua Vides

Vides is voornamelijk bekend van zijn trompe-l’oeil-effect. De ontwerper maakte ooit een paar custom sneakers voor Lebron James. Verder ontwierp Vides eerder de Fendi pop-up store in Harrod’s. Eerder werkte Vides samen met onder andere Nike en Woolrich. Voor deze ‘California Sky’-collectie introduceerde hij hemelsblauw en violet in de schetsen om de zonsondergang op het strand na te bootsen.

De collectie bestaat jasjes, bijpassende sets, bucket hats en meer. Ontwerpen variëren van broeken en overhemden met bloemenprint tot gestreepte blazers met bijpassende broeken met wijde pijpen. Vides schetst getailleerde jassen, jeans en rokken met gedurfde zwarte contouren en schaduwrijke details waarin zijn kenmerkende stijl terugkomt.

In samenwerking met creative director Silvia Venturini hebben Vides en Fendi een video uitgebracht ter ere van de lancering, waarin een groep jongeren in een hotel spelen, bowlen en dansen door de straten met items uit de collectie.

De collectie is te koop via https://www.fendi.com/nl/

Andere artikelen van Aimée Kniese

Blog geschreven door

Aimée Kniese

Aimée is 20 en vierdejaars student aan de School voor Journalistiek. Eerder liep ze stage bij ELLE, waar ze een passie voor alles wat met mode, beauty en lifestyle te maken heeft, heeft ontwikkeld. Op OOTD verschijnen dagelijks drie artikelen van Aimée’s hand.

  • 455Artikelen
  • 0reacties

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@ootdnlofficial