Dit worden de vijf microtrends van het nieuwe jaar

28 december 2020 - 0 reacties

Sommige trends zie je ver van tevoren al aankomen en zullen dan ook zeker vaak te spotten zijn in het begin van het nieuwe jaar. Speciaal voor jullie zet OOTD vijf van deze microtrends voor je op een rij. Zo kun jij fashionable het nieuwe jaar inluiden.

Trends spotten

Wanneer het gaat om de grote trends, zijn ze makkelijk te spotten. De afgelopen maanden zagen we al veel puffer coats, volledig beige outfits en vooral heel veel warme breisels zoals vesten. Deze trends blijven we in 2021 ook nog zeker zien. Maar de kleine trends doen er net zo goed toe, deze zijn alleen een stukje moeilijker te spotten.

Daarnaast heeft er de afgelopen jaren een grote verandering plaatsgevonden in de modewereld. In plaats van ieder seizoen weer onze kast volledig om te gooien, voegen we nu ieder seizoen een paar tijdloze stukken toe aan de collectie. Dit zorgt ervoor dat ieder seizoen je garderobe erop vooruitgaat.

Tot slot proberen we 2020 allemaal as soon as possible te vergeten, want laten we eerlijk zijn: op het gebied van mode was het een beetje triest zonder alle grote Fashion Weeks. Echter, het komt dan niet als verrassing dat de onderstaande microtrends nog nooit eerder verschenen combinaties of items zijn. Onder het motto van: nieuw jaar, nieuwe styling ideeën en combinaties én zo snel mogelijk 2020 vergeten. Scroll verder voor onze vijf favoriete microtrends.

1. De top die eruitziet als een tweede huid

Deze top kon je twee jaar geleden al spotten bij Jean Paul Gaultier en een jaar geleden in de collectie Baum und Pferdgarten. Het is een microtrend uit de jaren negentig en is tegenwoordig veel te spotten op Instagram, vintage winkels en bij de leukste merken zoals Ganni.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door chainky (@chainkyr)

2. Yin & Yang

Wie bekend is met de Nederlandse influencer/stylisten, zag deze print al meerdere keren bij Nicole Huisman voorbijkomen. De styliste voor onder andere Vogue Nederland weet wat hot is en draagt deze print dan ook op verschillende manieren. Van schoenen tot truitjes, Yin & Yang maakt een echte comback.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nicole Huisman (@nicole_huisman)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nicole Huisman (@nicole_huisman)

3. Jeans in je laarzen

Een zwarte skinny jeans in een paar zwarte laarzen is niets nieuws en zien we al jaren voorbijkomen als een geliefde wintertrend. Maar deze jaren 70-trend met een vleugje Diana (ja, zij deed dit ook al) is sinds deze weer helemaal terug van weggeweest. Ga voor een lichte rechte jeans en stop die in je paar favoriete laarzen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Camille Charriere (@camillecharriere)

4. Sjaaltjes als haarband

Carrie Bradshaw zou trots op ons zijn geweest. Deze microtrend is een van de makkelijkste om uit te proberen. Het enige dat je nodig hebt is je favoriete (niet al te grote) sjaal, maak er een driehoek van en voilà, ready to go!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nitsan Raiter (@nitsanraiter)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MATILDA DJERF (@matildadjerf)

5. De ‘ik kan niet geloven dat je deze jurk aantrekt’ jurk

Geïnspireerd op de speldenjurk waar Gianni Versace wereldberoemd mee is geworden, is dit een trend die we maar al te graag willen proberen tijdens ons volgende feestje. Helaas zijn er twee problemen: feestjes en etentjes hebben we voorlopig niet en ten tweede moet je wel een heel chic exemplaar hebben van deze jurk om ervoor te zorgen dat het geen ordinair schouwspel wordt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door María Bernad (@maria_bernad)

Andere artikelen van Marjolein van de Munt

Blog geschreven door

Marjolein van de Munt

  • 207Artikelen
  • 0reacties

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@ootdnlofficial