De woontrend van 2020: maximalisme

11 juli 2020 - 0 reacties

De woontrend die dit jaar echt is doorgebroken is maximalisme. Het is de tegenhanger van een minimalistisch interieur, met prints, opvallende meubels en accessoires en veel gebruik van kleur. In dit artikel vertellen we je alles over deze woontrend die steeds populairder wordt.

Wat is maximalisme?

Deze woontrend is voor iedereen vrij in te vullen. Mocht je gek zijn op roze, groen of geel en wil je dit combineren met dieren prints, opvallende planten en gekke woonaccessoires, go for it! Maximalisme is alles behalve saai en eentonig. Je kunt alle kanten op met je interieur en je huis is letterlijk een speelveld waar je je creativiteit helemaal op los kunt laten. Er zijn geen regels en dat maakt het juist zo leuk!

Als je goed hebt opgelet, heb je deze woontrend al bij verschillende restaurants kunnen zien in hun interieur. Bijvoorbeeld bij The Street Food Club in Utrecht of burger bar Ter Marsch & Co in Amsterdam. Mocht je nog inspiratie zoeken voor maximalisme in jouw interieur? Bezoek dan zeker eens één van deze toffe restaurants!

Hoe pas je deze woontrend toe in je eigen interieur

Gebruik een kleurenpalet
Als er geen regels zijn, waarom dan wel een kleurenpalet aanhouden? Als je wilt dat je woning toch een geheel wordt, is het wel handig om een bepaalde kleuren combinatie te hanteren. Dit maakt dat je interieur goed op elkaar afgestemd is en zorgt er tijdens het shoppen van woonaccessoires en meubels voor dat je niet alle kleuren van de regenboog meeneemt en je interieur dus geen geheel meer vormt.

Start klein
Als je droomt van maximalisme in je huis, kan het in het begin soms best overweldigend zijn o. Want wáár begin je?! Een tip die we overal tegenkomen: begin klein. Door kussens in clashing kleuren zoals tangerine en roze met elkaar te combineren op je donkere bank of stoel. Als je iets gedurfder bent kun je kiezen voor geprint behang, in een kleinere ruimte. Zoals de gang of de wc bijvoorbeeld. Dit zijn ruimtes waar je niet veel tijd in doorbrengt en op die manier kun je wennen aan de print op de muur en beslissen of je het ook in een grotere ruimte in je huis wil hebben.

Combineer printjes & materialen
Net als bij kleding, kun je in je interieur ook printjes met elkaar mixen. Dit is ook een belangrijk element bij deze woontrend. Ga je liever voor het mixen van verschillende kleuren, dan spreek je van colourblocking. Naast printjes en kleur kun je ook materialen met elkaar combineren.

Maak het persoonlijk
Hoewel jij ervoor kiest om maximalisme te gebruiken in je huis, moet het ook een extensie van je eigen persoonlijkheid uitstralen. Kleuren die je mooi vindt, prints waar je vrolijk van wordt en accessoires die een bepaalde waarde voor je hebben. Je huis moet echt als die van jou voelen en niet als een huis die volgens de laatste trends, die je op Instagram hebt gespot, is ingericht. Ook als het gaat om maximalisme, is het heel belangrijk om dicht bij je zelf te blijven!

 

Andere artikelen van Lana Nunumete

Blog geschreven door

Lana Nunumete

  • 49Artikelen
  • 0reacties

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@ootdnlofficial