De beste duurzame beauty & verzorgingsproducten

15 juli 2020 - 0 reacties

Het wordt steeds makkelijker om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Vaak begint het met het maken van bewuste keuzes. En ook op beauty gebied kun je die keuzes heel makkelijk maken, door kleine dingen in je beauty en verzorgingsroutine aan te passen. We delen in dit artikel duurzame beauty en verzorgingsproducten en handige tips om duurzamer met je beauty & verzorgingsproducten om te gaan!

Duurzame beauty & verzorging

Less is more

Koop niet meer dan je nodig hebt. Minimalisme is goed voor het milieu, ook als het gaat om beauty. Weersta de verleiding om die mooie lipstick of een nieuwe mascara die je graag wilt testen te kopen. Je hebt waarschijnlijk nog genoeg lip producten en mascara’s in je beauty stash liggen.

Herbruikbare watten schijfjes

Je ziet ze steeds vaker, watten schijfjes van katoen of badstof die je kunt hergebruiken. Nadat je je make-up eraf hebt gehaald of je verzorgingsproducten hebt aangebracht, gooi je de watten schijfjes in de was en maak je ze zo weer schoon. Een hele duurzame manier om je make-up te verwijderen en het voorkomt het telkens opnieuw kopen van watten schijfjes.

Vermijd plastic

Kies voor beauty en verzorgingsproducten die geen plastic verpakking hebben. We gebruiken met z’n allen dagelijks zoveel plastic en helaas liggen de oceanen er ook vol mee. Door producten te kopen die bijna tot geen plastic verpakking hebben, reduceer je jouw plastic verbruik.

Gebruik geen spuitbussen

Deodorant en haarlak in spuitbussen bevatten vaak drijfgassen, en die zijn alles behalve goed voor het milieu. Ze zorgen voor smog en een vervuilde lucht. Door die spuitbussen te vervangen voor bijvoorbeeld roller deodorant en haarlak met een pompje (een mechanische verstuiver), zorg je ervoor dat die drijfgassen niet in de lucht komen.

Vermijd palmolie- en vet

Voor de groei van de oliepalm is veel landbouwgrond nodig en daar moeten heel veel bossen plaats voor maken. Deze ingrediënten zitten in veel make-up producten. Check de ingrediënten lijst en koop make-up producten waar geen palm olie en palm vet in zit.

Hout in plaats van plastic

Een hele simpele en kleine aanpassing: koop oorstaafjes en tandenborstels die niet gemaakt zijn plastic maar van hout.

Bekijk hieronder een aantal duurzame beauty & verzorgingsproducten:

Zwarte herbruikbare watten schijfjes van Bamboozy, €15,95 / Klik hier om te shoppen.

Coconut Rice Cake shampoo stuk van Lush, €15,95 / Klik hier om te shoppen.

Dag- en nacht crème van Naïf, €40,00 / Klik hier om te shoppen.

Biologische waterproof mascara van Avril, €7,00 / Klik hier om te shoppen.

Matte transparant lipstick van Boho Green Make-up, €11,16 / Klik hier om te shoppen

Andere artikelen van Lana Nunumete

Blog geschreven door

Lana Nunumete

  • 49Artikelen
  • 0reacties

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

@ootdnlofficial