Amsterdamse kledingmerk Daily Paper opent eerste winkel in de VS

26 oktober 2020 - 0 reacties

Het in Amsterdam gevestigde streetwear-merk Daily Paper heeft zijn eerste officiële flagship store buiten Nederland geopend in New York. Gelegen in Manhattan, aan de Lower East Side, vertegenwoordigt de nieuwe winkelruimte een fusie tussen de afro-centrische traditie van het merk en het Europese erfgoed en wil het, naast een echte winkel, een echt sociaal centrum worden dankzij de aanwezigheid van een café in de ruimte.

Amsterdamse kledingmerk Daily Paper opent eerste winkel in de VS

De ruimte, ontworpen door Heather Faulding van de 4plus Design studio, wil een fysieke manifestatie zijn van de geest van het merk. De buitenkant is geïnspireerd op klassieke Vlaamse architectuur, met sierlijke gevels en een muur bedekt met ronde platen die het idee van Afrikaanse parels oproept. Binnen staan ​​beelden op  sokkels, een mozaïekvloer, dakramen en decoraties die het gevoel van een museum oproepen. Op de tweede verdieping, tussen glazen vloeren, dakramen en driehoekige leuningen geïnspireerd op Afrikaanse motieven, is de lounge.

Andere artikelen van Aimée Kniese

Blog geschreven door

Aimée Kniese

Aimée is 20 en vierdejaars student aan de School voor Journalistiek. Eerder liep ze stage bij ELLE, waar ze een passie voor alles wat met mode, beauty en lifestyle te maken heeft, heeft ontwikkeld. Op OOTD verschijnen dagelijks drie artikelen van Aimée’s hand.

  • 469Artikelen
  • 0reacties

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@ootdnlofficial