7x De lekkerste hotspots in Enschede

20 juli 2020 - 0 reacties

Enschede is een echte studentenstad en het bruist er van ondernemerschap. Aan leuke hotspots is er dan ook geen gebrek! OOTD ging langs de zeven lekkerste hotspots van Enschede en deelt ze met je in dit artikel. Lees snel verder!

Mrs. Brown Café

Dit is misschien wel het mooiste café van de stad. Het interieur van Mrs. Brown krijgt van ons in ieder geval een dikke tien. Je bestelt hier naast koffie met een heerlijk taartje ook yoghurt met granola en overheerlijke pancakes. Zin in iets hartigs? Kies dan voor de quiche chevre chaud of de Croque Monsieur. Zowel voor de zoetekauw als de hartige liefhebber is er genoeg keus!

Mrs. Brown Café, Pijpenstraat 20

Stoet

Dit gezellige lunchcafé is gevestigd in de bibliotheek van Enschede. Je kunt hier belegde broodjes, tosti’s, salades en soepen bestellen of een cappuccino drinken met een taartje of andere zoetigheid erbij. De huiselijke inrichting en de vele planten maakt het gezellig en gemoedelijk.

Stoet, Pijpenstraat 15

Rosy’s

Rosy’s is een gezellig koffietentje en de perfecte plek om neer te strijken voor een lunch of een koffie date. Je vindt hier zelfgemaakte taarten, ontbijt opties met o.a wentelteefjes en een smoothie bowl en belegde broodjes met rosbief met salse verde of avocado met tomatensalsa en geitenkaas.

Rosy’s, Van Loenshof 86

Broodbode

De Broodbode is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. De bakker die begon in Enschede, heeft inmiddels meerdere lunchrooms in de stad en in omliggende plaatsen. Je vindt hier de lekkerste belegde broodjes met carpaccio, kip of roombrie. Geen zin in een broodje? Probeer dan de brownie! De Broodbode verkoopt namelijk de lekkerste van de stad.

De Broodbode, Haverstraatpassage 70

Restaurant de Basis

Het prachtig ingerichte Restaurant de Basis is de ideale plek om ’s avonds een hapje te eten. De keuken is Nederlands – Frans georiënteerd, klassieke gerechten worden in een modern jasje gestoken en in de keuken wordt gebruik gemaakt van ingrediënten uit eigen tuin. Extra gezellig: je deelt je gerechten met de mensen met wie je aan tafel zit!

Restaurant de Basis, Walstraat 15-17

Kosie Restaurant

Bij Kosie Restaurant kun je genieten van heerlijke luxe gerechten met bijpassende wijnen. Neem plaats, vertel hoeveel gangen je wil hebben en de chef bereidt stuk voor stuk meesterwerken. Een absolute aanrader voor de fijnproevers.

Kosie Restaurant, Van Lochemstraat 226

Ijssalon van der Poel

Als je in Overijssel bent, is een ijsje van Van der Poel een must. De ijssalon is ook een begrip in Twente en won meerdere prijzen. In Enschede hebben ze een moderne ijssalon aan de Oude Markt. Je bevindt je middenin de bruisende stad, maar je kunt er ook binnen zitten en daar genieten van een heerlijke ijscreatie. Onze favoriet: hun cookie dough smaak!

IJssalon Van der Poel, Oude Markt 23

Andere artikelen van Lana Nunumete

Blog geschreven door

Lana Nunumete

  • 49Artikelen
  • 0reacties

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

@ootdnlofficial